"Godinama tamo letujemo, a sada smo se razočarali": Porodica zatečena cenama u Turskoj, hoteli poskupeli trostruko
Antalija, Foto: IHA via AP

šokirani cenama

"Godinama tamo letujemo, a sada smo se razočarali": Porodica zatečena cenama u Turskoj, hoteli poskupeli trostruko

Porodicu iz Nemačke je prošle godine odmor koštao skoro 3.500 evra, a ove skoro 9.000 evra

Objavljeno:

Svake godine porodica Hajnc iz Kelna uživa na letnjem odmoru u Turskoj. Odmaraju se u hotelu sa četiri zvezdice sa "all-inclusive" uslugom i blizu plaže. Obično ovaj odmor plaćaju oko 3.500 evra, ali su sada cene skoro utrostručene.

Angelika Hajnc rezerviše odmor za svoju porodicu sredinom maja. Par i njihovo dvoje dece već godinama putuju u tihi turski grad Čolakli u turističkom regionu Side početkom jula. "Ovo je naš drugi dom", kaže 42-godišnjakinja. Porodica je ovde već odmarala tri puta i dve nedelje uživala u svim sadržajima i uslugama renomiranog hotelskog kompleksa.

Turska
Turska foto: EPA STR

Prošle godine je taj odmor koštao skoro 3.500 evra. "Sve je bilo uključeno u cenu - letovi od Diseldorfa do Antalije i nazad, transfer do hotela i iz hotela, porodična soba sa četiri ležaja, all inclusive ponuda i, naravno, čista plaža", Ali ove godine, porodica je doživela šok.

"Club Grand Aqua", njihov omiljeni hotel sa čijim su osobljem razvili prijateljski odnos, skoro je utrostručio cenu. "Bili smo zatečeni. Umesto 3.500 evra, ove godine treba da platimo 9.600 evra za isti paket - let, transfer, porodičnu sobu i all inclusive uslugu", kaže u intervjuu za FOCUS onlajn.

Angelika Hajnc je direktno pozvala hotel, ali joj je rečeno da je potražnja velika, mnoge sobe su već rezervisane, pa su cene prilagođene potražnji. Poskupeli su i letovi, pa su ukupne cene porasle za čak 175 odsto. Letovi za četvoročlanu porodicu od Diseldorfa do Antalije i nazad kompanijom "Free Bird Airlines" početkom jula koštaju nešto manje od 1.600 evra. Porodica Hajnc je sada pronašla novi porodični hotel, ali ovoga puta u Albaniji, koji je sve popularniji među nemačkim turistima.

Turska
Turska foto: EPA ERDEM SAHIN

Uprkos velikom izboru destinacija, piše FOCUS, cene letova i hotela za popularne letnje destinacije poput Španije, Italije, Francuske, Grčke, Turske i Egipta drastično su porasle za jul i avgust u odnosu na prošlu godinu. Skoro da nema jeftinih cena, posebno u jeku turističke sezone.

Četvoročlane porodice često moraju da plate i preko 1.300 evra samo za put. U mnogim slučajevima porodične sobe su skuplje od luksuznih dvokrevetnih soba za parove, na primer na Rodosu ili Kritu, gde desetodnevni odmor za porodicu iz Minhena košta 5.700 evra. Ako je letnji odmor na moru obavezan, Đirona u Kataloniji je dobar izbor ako ste ograničeni budžetom, prenosi veb-sajt za poređenje letova Kayak.

Turska
Turska foto: EPA TOLGA BOZOGLU

U principu, lovci na povoljne cene treba da razmotre destinacije na kopnu Španije: osim Đirone, Barselona (219 evra u proseku) je takođe značajno jeftinija od Santa Kruz de la Palme (La Palma, 525 evra u proseku) ili Aresifea (Lanzarote, u proseku). 472 evra) na Kanarskim ostrvima. Balearsko ostrvo Majorka, iako nije među najjeftinijim destinacijama, sa prosečnom cenom leta od 236 evra, i dalje je popularan izbor nemačkih turista.

Bonus video:

07:29

ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE

(Espreso / Mondo / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.